'De realiteit is dat jullie gewoon in jullie broek pissen van angst!' Opinie

‘De realiteit is dat jullie zeven kleuren schijten!’


'De realiteit is dat jullie gewoon in jullie broek pissen van angst!'Grootspraak. De laatste dagen kenmerken de berichtgevingen omtrent ‘het vrije woord’ zich door grootspraak. Het begon zo’n beetje bij de analyse van Abu Muhammed waarin hij een welgemeend advies geeft aan de Nederlandse regering. Een bedreiging, aldus rechts Nederland. Een moslim die dreigt met ontvoeringen door Al Qaida, een ‘haat’-site die het ruilen van gevangenen wil bewerkstelligen. Wat een angstbeeld moet dat voor jullie zijn geweest. Maar jullie zouden niet zwichten, zo spraken jullie elkaar moed in. Want ‘jullie laten jullie niet intimideren!’

Vervolgens rookte Hans Teeuwen een sigaret, maar de ophef omtrent zijn opmerking over zelfcensuur was wellicht nog wel groter. Want hoe kon een man, die bekend stond om zijn pittige uitspraken, zichzelf nu zelfcensuur opleggen als het gaat om de islam? Een schande, aldus jullie. Een ‘vrije man’ moet zeggen wat hij denkt en mag zich niet laten intimideren door moslims. Zo zwak vonden jullie Monique Samuel ook. Waarom zou een ‘vrije vrouw’ zich nou zo ‘verlagen’ door moslims te smeken haar met rust te laten?! Welnee, ze moet een voorbeeld nemen aan Ebru Umar! Een vrouw met pit. Een vrouw die durft te ‘zeggen (check vooral de hoogmoedige tekst in de link)’ waar het op staat! Aanpakken die hap. Of niet?

De werkelijkheid is dat jullie behoefte hebben mensen die wél levensmoe genoeg zijn om keihard uit te halen naar de islam. Want zelf hebben jullie de ballen er niet voor. De realiteit is confronterend; jullie pissen in jullie broek als er een moslim met een meer dan gemiddelde baard langsrijdt. Jullie schijten jullie pampers vol als er een groepje moslims de straat op gaan. Laat staan als er een bepaalde oproep verschijnt op jihadistische fora. Dan heeft datgene wat in het watercloset verdwijnt alle kleuren van de regenboog. Een paar dagen later komt onze zuster vrij. Gek hè? Toevallig hè?

Er verdwijnt honderd man naar Syrië (weg uit Nederland dus) en de AIVD verhoogt het dreigingsniveau. Interpol waarschuwt landen vanwege inmiddels vier succesvolle gevangenisuitbraken in een paar weken tijd. In Pakistan maakte de Taliban het helemaal komisch door de uitbraak per brief aan te kondigen. En wat denk je dan wel niet van al die ambassades die gesloten worden? Hoofdrolspelers in de wereld sluiten massaal ambassades, landen zetten extra politiemensen in, toeristen worden gewaarschuwd. Waarom dan toch, o beste mensen? Omdat er een paar leden van Al Qaida met elkaar chatten. Nog een keer: Omdat. Er. Een. Paar. Leden. Van. Al Qaida. Met. Elkaar. Chatten. Alsof grote operaties per chat worden besproken. Hahah. Jullie zijn lachwekkend! De tijd dat moslims zwak waren is allang voor bij, beste mensen. Een simpel chatbericht doet jullie al bibberen van angst.

Maar ga gewoon door met die praatprogramma’s, haatblogs en nieuwsberichten. Doe gewoon alsof jullie nooit zullen zwichten voor de islam. Ondertussen weten wij dat het zweet tot in jullie bilnaad staat als er een oproep wordt gedaan op internet of een paar chatberichten worden uitgewisseld. Laat staan als er officiële verklaringen of aankondigingen gaan komen. Of nog meer… Dan wordt het pas écht feest.

Abu Suhayb
Columnist