Assad vredesconferentie zal niks uithalen Syrië

Assad: vredesconferentie zal niks uithalen


Assad vredesconferentie zal niks uithalenPresident Assad van Syrië denkt niet dat een vredesconferentie iets zal uithalen. Dat zei hij in een interview met de Argentijnse krant Clarín. De Verenigde Staten en Rusland willen die binnenkort gaan organiseren.

Assad zou bereid zijn tot vredesonderhandelingen, echter hij stelt daar wel voorwaarden aan. Zo wil hij enkel praten als het initiatief vanuit Syrië komt. Daarnaast weigert hij te praten met gewapende groepen. Welke partijen dan wel in aanmerking komen voor een gesprek, maakt hij niet duidelijk.

De president hekelt dat er zoveel mensen van andere nationaliteiten in Syrië vechten. ‘Er vechten in Syrië mensen van 29 verschillende nationaliteiten. Wat is hun relatie met hervormingen in dit land?’

Het is nog maar de vraag of de opstandelingen bereid zijn om te praten. Hoewel de VS hierop aandringt en Assad nu schoorvoetend bereidheid toont, lijkt het erop dat de opstandelingen doorgaan op de weg waarop ze zitten. Het einde van Assad is in zicht. Daarnaast heeft het volk niets meer te verliezen en alles te winnen.